Appelsinerne vælter bare ned i min turban – hvor er jeg heldig!

Appelsinerne vælter bare ned i min turban

– hvor er jeg heldig!Jeg tillader mig måske at være en anelse sarkastisk i overskriften på dette indlæg, men det er en reaktion jeg tit møder. ”Hvor er du bare heldig Heidi!”, siger de og de får selvfølgelig et lige så stort smil tilbage som de møder mig med, fordi jeg ved, at de altid mener det positivt. Men jeg synes alligevel at, jeg vil understrege, at det ikke er et heldigt tilfælde at invitationerne til spændende events og netværksarrangementer finder sin vej ind i min brevkasse. Det tager tid og har kostet penge at få opbygget mit et netværk og at få lov til at være med til alt det ”sjove”. Og hold da op hvor er jeg mange gange kommet hjem fra arbejdet efter en lang dag, og syntes, at sofaen så mere tiltrækkende ud end netværksmøder og receptioner. Og mange gange har jeg skulle hanke op i mig selv fordi jeg har været for træt og derfor ikke synes, jeg har kunne fremstå som mit bedste jeg.

Men jeg gør det. Vi gør det alle. Fordi det er vigtigt. Det giver os nye relationer og åbner nye muligheder. Og når jeg så står der, så er jeg der og er oprigtigt interesseret i omgivelserne og folkene omkring mig.

Og glæden ved, at jeg hver gang må konstatere, at det altid bringer noget med sig – at netværke – er ofte langt større end indsatsen. Og jeg tager næsten altid mig selv i at tænke, hvordan jeg mon kan bruge dette arrangement eller denne person, jeg lige har mødt til noget…? hvordan kan vi hjælpe hinanden? Bruge hinandens kompetencer? Det er vel ok at man gerne vil have ’value for money’? Det er det, vil jeg mene.

Hvad er det så for en ’value’ jeg opnår ved at netværke? og hvilken ’value’ giver jeg retur? For mig er et netværk et sted at brande mig. Det er her, jeg kan bygge bro og bevise mit værd og vise min troværdighed. Mine netværk bruger jeg til at skabe relationer, opnå sparring og få inspiration og indsigt i best practise. Det udvikler mig personligt og jeg bliver bedre til at lede mig selv – en bedre version af mig selv. Men det betyder også at jeg bliver bedre til at udvikle og lede medarbejdere. Sparringen hjælper mig også til at løse opgaver hurtigere og bedre.

Netværket er også et sted jeg får forretningsmæssig indsigt og forståelse for forskellige brancher og virksomheder og jeg får ofte mulighed for at rekruttere nye medarbejdere, opnå nye kunder og samarbejdspartnere.

Netværket giver mig fornyet energi, gå-på-mod og bliver det fristed hvor jeg søger hjælp eller sparring og hvor jeg beriges med at kunne give sparring og hjælp.

Man er nødt til at investere – både i tid og penge

En af mine teser er, at man er nødt til at investere, før man kan forvente resultater. Og investeringen skal ske over tid. For mange år siden, da jeg var ansat i en mellemstor virksomhed og ønskede at deltage i netværk, mente virksomheden ikke, at det var relevant for mit job og ville derfor ikke betale. Fair nok, tænkte jeg. Men det var vigtigt for mig, og derfor betalte jeg for deltagelse af egen lomme. Relationerne fra det specifikke netværk, har siden haft meget stor betydning for mig personligt og for min karriere. Det har skabt et vigtigt fundament og en række relationer, jeg stadig bruger den dag i dag. Det er et sted, hvor jeg har vokset sammen med de øvrige deltagere, et netværk hvor jeg startede som ung og hvor de fleste netværkskontakter i dag, qua vores alder, sidder i vigtige besluttende positioner.

Ikke held men hårdt arbejde

Appelsinerne vælter ikke bare ned i min turban – desværre! De falder ned, fordi jeg har brugt tid på at så og gøde, og det har båret frugt. Det er hårdt arbejde at tage de små skridt, at gribe ud til andre, at bygge sin LinkedIn profil, at prioritere en netværksmulighed fremfor at smutte hjem til familien og acceptere, at man ikke lige når at bage boller, som man har lovet sin datter. Det kræver tillid, langvarige relationer og et commitment over for hinanden. Det er fundamentet i rigtig meget af det, jeg gør, og den måde jeg driver forretning på. Jeg er ikke ekspert i netværk, jeg har blot erfaret, hvad der virker for mig. Spring ud i det, kom i gang….og lad os ses derude….måske det også vil virke for dig.

God fornøjelse.

Hvis du er interesseret, kan du forsat læse mere om mine tanker om ledelse, netværk og andre emner, der optager mig her på ladyboss.dk, som er mit personlige website.