5. december – Financial reporting and Analysis (CBA)

Financial reporting and Analysis (CBA)

5. december


Image
»Som selvstændig er dette naturligvis et godt styreredskab for, om de indsatsområder, vi foretager, udmønter sig økonomisk positivt, og hvor i forretningen vi kan justere for, at det giver højst muligt afkast.«


Professor @robertkemp University of Virginia stod for at lære mig at læse, analysere, forstå og beskrive en virksomheds årsrapport. Det er i dag blevet et super godt værktøj til forberedelse af kundemøder. Det danner grobund for relevante spørgsmål i kundesituationer, og gør mig til en langt bedre leverandør. Vi fik indblik i, hvor årsrapporterne kan bruges som et finansielt beslutningsgrundlag.

Jeg har aldrig været den store talnørd. Måske er det derfor, at jeg heller ikke helt har haft tillid til mig selv, når det kom til at læse et regnskab.

Hvad lærte jeg?

Modulet gav mig en basisviden i at forstå oplysninger fra en balance, en resultatopgørelse og pengestrømsopgørelse m.m. for derved at opnå et hurtigt økonomisk overblik. Det betyder, at jeg i dag har en større forståelse for de finansielle beslutninger, en virksomhed står overfor, og hvordan disse beslutninger og resultater afspejler sig i årsregnskabet.

Hvordan bruger jeg det i dag?

Som selvstændig er dette naturligvis et godt styreredskab for, om de indsatsområder, vi foretager, udmønter sig økonomisk positivt, og hvor i forretningen vi kan justere for, at det giver højst muligt afkast.

Det er stadig et af de svære områder for mig og ’regnskab for dummies’ bliver stadig flittigt hevet frem. Men der er langt mere af det, der står i bøgerne eller i regnskaberne, som jeg nu forstår. Min revisor er heldigvis forstående (læs: udviser stor tålmodighed) 😊

Husk at du også kan deltage i julekonkurrencen ved at like artiklen på LinkedIn og signe up til Ladyboss nyhedsbrev. I starten af januar trækker vi lod om hvem, der er den heldige vinder af de spændende præmier.