16. december – Input til at vælge uddannelsessted og hvordan jeg valgte

Input til at vælge uddannelsessted og hvordan jeg valgte

16. december


Image
»Mit valg faldt på AVT Business School. AVT står for Association of Visionary Thinkers – ret cool, ikk’?«


Der er et stort udvalg af uddannelsesinstitutioner, der udbyder en Executive MBA, og mange af dem leverer helt sikkert også høj kvalitet. Valget var i udgangspunktet ikke nemt, jeg lavede derfor en liste med vigtige kriterier og inddelte dem i 1. og 2. prioritet.

Nogle af de primære kriterier for mig var, at skolen skulle udbyde en Executive MBA. Det vil sige en MBA, jeg kunne læse sammen med andre erhvervsledere og ved siden af mit fuldtidsjob hos HP. Samtidig skulle det være en skole med høj international akkreditering. Fakultetet skulle være internationalt, med det mener jeg, at undervisningen primært skulle foretages af udenlandske professorer med høj faglig kvalitet. Årsagen hertil var, at jeg i forbindelse med min studie efter gymnasiet aldrig tog et semester i udlandet. Jeg ville derfor rigtig gerne prøve en anden tilgang til undervisning end den danske model.

Undervisningen skulle primært foregå fysisk i Danmark for at mindske rejseaktiviteten. Den havde jeg så rigeligt af i mit job. I tillæg hertil foregik det meste af den træning og uddannelse jeg gik igennem i min tid i Hewlett-Packard virtuelt, altså siddende bag en skærm.

Jeg ønskede et mix af teori og en case-baseret tilgang til undervisning. Den geografiske placering af skolen var også en vigtig faktor, idet jeg ikke ønskede at bruge alt for meget tid på transport.

Der findes otte akkrediterede skoler at vælge imellem i Danmark. AVT Business School, Copenhagen Business School (CBS), Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Henley Business School, Syddansk Universitet (SDU), Aalborg Universitet og Aarhus Universitet. Syddansk Universitet (SDU), Aalborg Universitet og Aarhus Universitet tilbyder dog ikke en Executive MBA, så de blev hurtigt sorteret fra.

Mit valg faldt på AVT Business School. AVT står for Association of Visionary Thinkers – ret cool, ikk’? Undervisningsmetoden er Harvard metoder, og da MBA’en I sin tid blev grundlagt på Harvard University, tænkte jeg, at dette måtte være så tæt på at læse på Harvard, som jeg kunne komme.

AVT flyver nogle af de bedste professorer ind fra hele verden for at sikre en høj akademisk kvalitet i undervisningen.  Professorerne kommer fra universiteter, der ligger i toppen af den globale MBA-ranking som INSEAD, Harvard, London Business School, Berkeley, IE Business School m.fl.

Undervisningen foregår i lokalerne på Sankt Annæ Plads, lige midt i hjertet af København.

Det var således nemt for mig at komme til og fra via metro/bus, ligesom parkering var tæt på. Jeg vil tro, at lokalerne i sin tid har været en eller to herskabslejligheder. Så skønne og så hyggelige og ret så intime. Det er et sted, man har lyst til at komme, sådan lidt hjemligt.

En ting, der BLEV vigtigt i forløbet, men som jeg ikke rigtig tænkte over indledningsvist, var administrationen og dens rolle. Jeg priser mig så taknemmelig over, hvor tæt administrationen hos AVT er på de studerende. Jeg vil tro, at Jody egentlig stod til rådighed 24/7, skulle man få brug for hende. Det er naturligvis ikke det, der står officielt, men det var sådan, det var. Under forløbet var der små-justeringer og ændringer, og hele vejen igennem stod Mama Jody og hendes team klar til at hjælpe os videre.

Sidst men ikke mindst gav AVT mulighed for fleksibilitet i og under uddannelsesforløbet. Det betød, jeg fik mulighed for at tage MBA’en i det tempo, der passede til mig. Jeg kunne eksempelvis vælge, om jeg ville tage uddannelsen ud i et, eller om der skulle være pauser i mellem. Flere af mine studiekammerater tog CBA delen, hvorefter de tog en pause på 1-3 år. Jeg kunne også vælge en fleksibel tidsramme over to år (3 år inklusiv CBA) eller at tage hele uddannelsen som ’fast track’. Jeg valgte sidstnævnte. De af jer, der kender mig, ved, at når beslutningen først er taget, så vil jeg i gang og igennem.

En af de overvejende årsager til, mit valg tilfaldt AVT var, at de havde studiestart to gange årligt. Da HP først havde sagt ja til at give mig uddannelsen, så galt det om at komme i gang hurtigst muligt. Jeg fik go i starten af januar, og i marts var jeg allerede i gang. I dag har AVT studiestart 5 gange årligt.

Som I måske kan læse, har mavefornemmelsen en rigtig stor indflydelse. Der kan være faktuelle forhold, der afgrænser mulighederne for valg af skole, men for at kunne træffe det endelige valg, anbefaler jeg, at I besøger de skoler, I har i kikkerten for at få en fornemmelse af stedet. Jeg anbefaler også, I taler med den ansvarlige Dean for skolen og ligeledes med 1-2 studerende.

Husk julekonkurrencen, som du kan læse mere om her på ladyboss.dk. Der er en række flotte præmier. Tilmeld dig nyhedsbrevet her på ladyboss.dk og avt.dk.